Tilbage til bogen

Uddrag af billedromanen "De tre små kinesere":

 

 

 

Det 1. kapitel i vores historie

 

 I Kina har Kejseren fødselsdag 364 dage om året, og den sidste dag fylder han rundt.
            Der var kun én ting, som Kejseren ønskede sig i fødselsdagsgave, og det var: gode historier.
            Hver dag gik en kø i en ring rundt om Kejserens Kejserlige Palads. Det var alle de dygtigste digtere i riget. En for en trådte digterne frem for Den Store Kejserlige Kejsertrone, satte sig på Den Lille Kejserlige Digterskammel og fremsagde deres nyeste eventyr.
            Stadig flere og stadig hurtigere.
            Men selv om Kejseren aldrig havde hørt de nyeste historier – de var jo så nye, at de stadig klæbede lidt til digteren – så var det alligevel, som om han havde hørt dem før.
            Kejseren kedede sig.           
            Kejseren gabte, og når han gabte, skrev digterne straks lange og ny digterier om det smukke og enestående kejserlige gab.           
            Kejseren faldt i søvn på sin trone, og da han vågnede op, kunne han høre de nyeste eventyr om den meget yndefulde og kloge kejserlige søvn, og historier om hans snorken, der var som den skønneste fuglesang.
            Det fik Kejseren til pludselig selv at bede om pen og papir, og han skrev hurtigt tre meget korte breve – og forseglede dem med tre kejserlige spytklatter.
            De tre kejserlige brevtraner fløj nat og dag i syv døgn, inden de bankede med næbbet på hver sin lille hytte i hver sin afkrog af riget. Langt fra hinanden, men på samme tidspunkt åbnede tre små kinesere døren.
            For at kvittere for modtagelsen af kejserlige breve, må man give sig selv en blodtud og dryppe på den længste tranevingefjer.
            Tre små knytnæver i ansigtet og en dråbe næseblod på tranevinge senere blev de kejserlige breve åbnet.
            Der stod de samme to ord i alle tre: KOM STRAKS!
            Underskrevet Den Kejserlige Kejser af Kina.

 

 

Til start på siden

 

Tekst, billeder, design, grafik og audiovisuelle materialer på nærværende internetsted er beskyttet efter dansk lov og EU-lov om ophavsret. All rights reserved.