Tilbage til bogen

Uddrag af billedbogen "Den hvide kanin og den sorte hat":

 

 

 

 

1) ”Hokus-ka’-abra?! Pokus-ka’-dabra?! Hvem-har-drukket-den-mørke-rom?! Måske-er-hatten-bare-tom?! Hold-på-jeres-hår-og-briller! Tror-I-tryllekunsten-driller? Gebisset-i-lommen! Bleen-på-plads! Hjertet-på-stop! For-her-kommer-en-hvid-kanin-op!” 

2) At blive løftet i ørerne. 

3) Masser af lys. 

4) Masser af bifald. 

Det var hele kaninen K’s liv. Og det var alt den behøvede: trylleremsen, at blive løftet i ørerne, lyset på scenen og publikums bifald. 

Nu sad den på gulvet, lyset var gråt, og der var ingen, som klappede. K prøvede at smile og løfte forpoterne som for at sige: ”Tak! Tak! Alt for meget! Takker! Åh, jeg er jo bare en hvid kanin, der kommer op af en sort hat! Men tak! Bevares! Takker! Tak!” Men ingen løftede den op, ingen projektører blev tændt, og ingen begyndte at klappe. 

Så fik den øje på tryllekunstneren, der lå på gulvet. Ved siden af hans hoved lå den sorte hat, som K boede i. K prikkede tryllekunstneren på næsen. Han bevægede sig ikke.

                      ”Jeg må hellere komme tilbage i min hat,” tænkte K og hoppede.
                      Bump.
                      Den kunne ikke komme ind i hatten.
                      Den forsøgte fra alle sider.
                      Bump.
                      Bump.
                      Bump.
                      Bump.
                      Hatten var som en sort lukket kasse.
                      K forsøgte selv at sige trylleremsen: ”Hokus-ka’-abra?! Pokus-ka’-dabra?! Hvem-har-drukket-den-mørke-rom?! Måske-er-hatten-bare-tom?! Hold-på-jeres-hår-og-briller! Tror-I-tryllekunsten-driller? Gebisset-i-lommen! Bleen-på-plads! Hjertet-på-stop! For-her-kommer-en-hvid-kanin-ned!
                     Men hatten var som en sort lukket kasse. 

Det blev nat og tryllekunstneren bevægede sig stadig ikke.
Det blev dag og hatten var stadig lukket.
Det blev nat igen og tryllekunstneren bevægede sig stadig ikke.
Det blev dag igen og hatten var stadig lukket.
Så hoppede K ud i verden. 

”Jeg mangler et sted at være,” tænkte K. ”Jeg må finde en ny hat, men ikke hvilken som helst hat. Hatten skal passe perfekt til sådan en hvid kanin som mig selv!”

 

 

 

 

 

Til start på siden

 

Tekst, billeder, design, grafik og audiovisuelle materialer på nærværende internetsted er beskyttet efter dansk lov og EU-lov om ophavsret. All rights reserved.