Tilbage til bogen

Lektørudtalelse af "Den sidste henrettelse":

 

 

 

Anvendelse/målgruppe/niveau

Tankevækkende historisk roman, der trækker tanker og tråde til nutiden. For børn fra 10-11 år og for voksne, der alle vil få en meget fin læseoplevelse.

 

Beskrivelse

Så er vi kommet til den 16. bog fra den fynske forfatter Jesper Wung-Sungs forfatterskab, der blev indledt med bogen To ryk og en aflevering, 1998. Her er forfatteren i en helt anden genre og stil. Forfatteren tager udgangspunkt i den sidste henrettelse i Svendborg i 1853. Den 15-årige Niels Nielsen blev dømt for pyromani og mord. Han blev dømt for at have slået arrestchefens 5-årige søn ihjel med en sten. Ved hjælp af tilbageblik og erindringsbilleder får vi et fantastisk indblik i menneskeliv fyldt med bristede drømme og håb, forventninger, mistillid og tab, men også varme og kærlighed. Forfatteren har skrevet bøger for både børn, unge og voksne, og kommer her med en bog med et flot sprog, der suger læseren ind i bogens handling og gør både personer og steder så levende, at man er der selv! Teksten er sat med en god åben sats, som gør den læsevenlig. Bogens omslag er smukt, men vil nok mere tiltrække voksne, end den primære målgruppe.

 

Sammenligning

Der findes mange historiske børnebøger for målgruppen. Stemning og stil i denne bog, får én til at tænke på bogen Heksefeber.

 

Samlet konklusion

Velskrevet historie, som fanger læseren og får én til at tænke over livet. Bogen er velegnet til undervisningsbrug i faget dansk i folkeskolen og til fritidslæsning.

 

Lektør: Lotte Lykke Simonsen

 

Til start på siden