Tilbage til bogen

Uddrag af romanen "Den sidste henrettelse":

 

 

 

 

Det er natten før drengen skal halshugges på Galgebakken; dømt for brandstiftelse og for at have slået arrestchefens lille søn ihjel med en sten.
                      Der er koldt, klamt og sort som bunden af en brønd, men drengen er ikke alene i cellen. Han kan mærke det. Ved modsatte væg. Hvordan han sidder på hug og holder øje med ham. Løfter hånden og peger fingre ad ham. Fniser ad ham.
                      Stadig på hug, med halen som styrepind, vrikker Satan med ét fremad. Drengen har ikke lukket et øje, men nu lader han som om han sover. Han bliver liggende, selv om han kan høre halmen blive skubbet over gulvet. For så pludselig at holde op. Drengen er så bange at han ikke kan få luft, men venter alligevel indtil en varm stank af råddent kød hænger lige ud for hans ansigt.
                      Så slår han. Drengen kan ingenting se, men han svinger armen af al kraft. Og han rammer noget. Hårdt. Han hører det som må være en næse der kvases. Mærker selv slaget tilbage gennem armen, skulderen og ud i brystet, inden den anden forsvinder. Trækker sig tilbage med det der ikke længere kan kaldes en næse.
                      Han er væk.
                      Men det ændrer ikke noget. Det er natten før drengen skal halshugges på Galgebakken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Til start på siden

 

Tekst, billeder, design, grafik og audiovisuelle materialer på nærværende internetsted er beskyttet efter dansk lov og EU-lov om ophavsret. All rights reserved.