Tilbage til bogen

Lektørudtalelse af "I AM HERE":

 

 

 

 

 

 

Bog

14 udvalgte essays, artikler, klummer og kronikker om vidt forskellige emner skrevet i perioden 1993-2017 og udgivet i vidt forskellige sammenhænge.

lndhold: Fængslende kroppe ; Akvariefisk ;Til afdansningsbal ; I fantasiens mågeflok ; Et lille højloftet hus ; I am here ; To steder i Svendborg ; Der er nætter ; Fire mænd og en lam på en båre ; Elsker, elsker ikke ; De levende døde ; Se dig ; Det Lille kryb pa den store plads ; Midt i dit Liv

Emner: avisartikler; blandede skrifter; essays; klummer; 1990-1999; 2000-2009; 2010-2019


Materialevurdering


Kort om bogen
Den lille bog samler de artikler og essays, Jesper Wung-Sung har udgivet over tid. For interesserede i JW-S' øvrige forfatterskab og de spørgsmål, der optager forfatteren.


Beskrivelse
Den velanskrevne JW-S er kendt som en populær forfatter af ungdoms- og voksenfiktion, men har også skrevet disse 14 essays, artikler, foredrag, debatindlæg og kronikker, der her udkommer i en samlet antologi. Teksterne er skrevet i perioden 1993-2017 og udgivet i vidt forskellige sammenhænge og om vidt forskellige emner. JW-S skriver både om en indignation i forbindelse med mødet pa en togtur med en flygtning og på et andet felt negationen af sin store og oprigtige interesse for fodbold, der tager meget af hans tid og nærmer sig et "misbrug".


Vurdering
Umiddelbart tilgængelige og tænksomme tekster, der giver et indblik i, hvad der engagerer den produktive og oftest optimistiske forfatter bag de levende fiktionstekster. Men de siger også noget om de dybere lag af meninger og holdninger, der kendetegner det menneske og de værdier, der ligger bag forfatteren. Centralt står teksten "De levende døde" som en slags poetik for JW-S' forfatterskab om at bruge radikalt anderledes tekster: "Jeg ånder anden Litteratur ind og ånder egen Litteratur ud". Og det er bestemt interessant.


Andre bøger om samme emne
Forfatterskabet er analyseret i Jesper Wung-Sung. Kim Fupz Aakeson er en lignende bredtfavnende forfatter.


Til bibliotekaren
lkke samme gennemslagskraft, som JW-S' fiktion har, men for de inkarnerede fans. For større biblioteker.


Materialet er vurderet af: Kent Skov

 

 

 

Til start på siden