Tilbage til bogen

Dramatisering af "Kamelen kom til sidst":

 


 

  


 

Alternativ skabelse

 

Snyd ikke de allermindste for denne lette forestilling om livets begyndelse og kamelens oprindelse

 

Denne forestilling kunne ikke hedde andet, end den gør. For det første fordi den bygger på forfatter Jesper Wung-Sungs børnebog af samme navn, og fordi der er sådan, det er. Kamelen kommer til sidst – på den syvende dag – og på den måde bliver ringen for guds arbejde med at skabe verden på seks dage sluttet i løbet af forestillingens 50 minutter.

            Undervejs får vi svar på store og små verdslige spørgsmål som, hvordan Gud fandt på tings navne, og om han sjuskede undervejs.

            Det er en alternativ skabelsesberetning, vi er vidner til, men vi sluger det hele råt. Både tryllemaskinen, Stillehavet og det faktum, at en søndag bør slutte med øl. Og så er der kamelen.

            Gud er alene på scenen, men han klarer ikke alting selv. En fin og enkel scenografi hjælper ham med at skabe lys og mørke, og siden hjælper de allermindste tilskuere ham med at samle himlen og huske på dagenes rækkefølge; de går friskt til opgaven.

            Gud i skikkelse af en velspillende Heine Grove Ankerdal har en fest med at skabe jorden gennem sine tilfældige opdagelser, og vi har en fest med at kigge på.

            Som han siger: ”Man må ikke glemme at være god ved sig selv en gang imellem,” og af netop den grund bør man ikke snyde sine små mennesker for at se denne forestilling.

            Den er et muntret optrin af lys og lyd med lærerige undertoner af, at dét, man er begyndt på, skal man også gøre færdig, og at man til gengæld ikke skal tage sig af andres drillerier.

            Ikke engang selv om man er en kamel, der kommer til verden af en bunke rester.”


 

3-8 år, varighed: 50 minutter

Malene Birkelund, Fyns Amts Avis
 

Til start på siden

 

Tekst, billeder, design, grafik og audiovisuelle materialer på nærværende internetsted er beskyttet efter dansk lov og EU-lov om ophavsret. All rights reserved.