Tilbage til bogen

Uddrag af billedbogen "Kamelen kom til sidst":

 

Kamelen kom til sidst

Da Gud var færdig med at skabe jorden, menneskene, dyrene, og alle planterne, havde han fået hovedpine. Han havde arbejdet i seks dage uden at drikke, spise, eller sove.
Han havde arbejdet hele ugen, fordi det man er begyndt på, skal man også gøre færdig. Men mens han arbejdede, så sveden sprang af ham, kunne han ikke lade være med at glæde sig til den syvende dag, hvor alt ville være på plads. På denne dag ville han ikke løfte en finger. Han ville bare sidde i sin liggestol med en øl i hånden og se ud over det hele. Det havde han bestemt, fordi man må aldrig glemme at være god ved sig selv en gang imellem.
Kort før den syvende dag var Gud færdig. Den store lagerhal, der havde været fyldt fra gulv til loft med byggematerialer, var tom. Men da Gud ville smække døren i med et stort brag, fik han øje på en meget lille bunke nede bagest i lagerhallens hjørne. Han stampede i jorden og hev sig i håret, men det kunne ikke hjælpe. Han var endnu ikke helt færdig.
I bunken lå der: To par ben, en mave, to øjne, en lang hals, en mule, to ører, en hale, og en masse støv. Gud sukkede højt, men smøgede ærmerne op og gik i gang. Da han havde fået noget skruet sammen, trådte han tre skridt tilbage for at se på det. Det var ikke godt. Man skulle ikke tro, at det var den samme Gud, som havde lavet så smukke dyr som svanen, antilopen, og delfinen. Eller som havde lavet så stærke dyr som ørnen, løven, og hajen.
Gud var godt klar over, at det ikke var et mesterværk, han havde lavet. Dyret lignede et kludetæppe. Hovedet passede ikke til halsen, halsen passede ikke til forbenene, forbenene passede ikke til maven, maven passede ikke til bagbenene, bagbenene passede ikke til halen, og halen passede slet ikke. Det var et makværk.
Men så kan det heller ikke blive værre, tænkte Gud surt. Han fejede støvet sammen og stoppede det ind under huden, hvor det stak op som to pukler. Så manglede han kun at finde på et navn til dyret. "Du skal hedde Kamel", sagde han. " Og Kamel: Gå så din vej. Jeg er træt og vil hvile." ...

 

Til start på siden

 

Tekst, billeder, design, grafik og audiovisuelle materialer på nærværende internetsted er beskyttet efter dansk lov og EU-lov om ophavsret. All rights reserved.