Tilbage til bogen

Lektørudtalelse af "Lynkineser":

 

 

Lynkineser

Jesper Wung-Sung

Bog Erindringer fra forfatterens (f.1971) barndom og teenageår.
Historien starter i 1902, hvor Jesper Wung Sungs oldefar blev udstillet i Tivoli, fordi han var kineser. Vi hører om Jespers barndom i Marstal på Ærø, om at flytte til Houston i USA som 7-årig og vende tilbage til Marstal som 10-årig. Med 11 digte.

Emner: Jesper Wung-Sung;  barndomserindringer; erindringer; for 10 år; for 11 år; for 12 år; for 13 år; for 14 år; for 4. klasse; for 5. klasse; for 6. klasse; for 7.klasse; for 8. klasse; for folkeskolen; 1970-1979; 1980-1989

Materialevurdering
 

Kort om bogen

Forfatteren Jesper Wung Sungs oldefar kom til Danmark i 1902 for at blive udstillet i Tivoli. Han var nemlig kineser. I "Lynkineser" kan du læse om Jespers barndom i den lille flække Marstal og i Houston, Texas. En fortælling om at være anderledes og alligevel helt sig selv. For 4.- 8.klasse.
 

Beskrivelse

Jesper Wung Sung fortæller erindringer fra sin barndom og sine ungdomsår. Bogen indgår i Dansklærerforeningens serie "Min historie", som er en samling erindringsbøger skrevet i skønlitterær form. Bogen er illustreret af Rasmus Weisler og indeholder fotos fra Wung Sungs barndom. Bogen indeholder 12 kapitler og 11digte.
 

Vurdering

En fascinerende fortælling om ikke altid at passe ind, men alligevel holde fast i det, som hjertet banker for. Det er en fortælling, som er skrevet med stor humor, følsom poesi og dyb tanke. En rigtig flot billed- og læseoplevelse, som vil være guf at dykke ned i med danskfaglige briller, men som også gør det rigtigt fint som lystlæsning.
 

Andre bøger om samme emne

Bogen minder i idé og humor meget om seriens øvrige bøger. Her kan bl.a. nævnes Cato Thau-Jensens Et hjem med gevær og Kim Fupz Aakesons Langhårsfrisure.
 

Til bibliotekaren

En rigtig skøn erindringsbog, som trækker pa mange fortælletekniske finesser. Anbefales varmt til indkøb til såvel PLC som folkebibliotek.Materialet er vurderet af: Pia Gunilla Park

 

Til start på siden