Tilbage til bogen

Lektørudtalelse af "Tretten tynde teenagere":

 

 

 

Anvendelse/målgruppe/niveau

Novellesamling med sigte på folkeskolens ældste elever, der ønsker at læse nogle anderledes fortællinger om teenagere. Fra 13 år og opefter. Kender man forfatteren kræver bogen ingen særlig formidling.

 

 Beskrivelse

Med en lettere omskrivning af titlen indeholder bogen 13 korte noveller for teenagere om teenagere. Det groteske, det morsomme, og det overraskende er dominerende træk i fortællingerne, der tematiserer over forelskelse, sygdom, vold, mobning, fester, død, identitet og bizar mode. Sproget er frisk og sprudlende, og til tider herligt eksperimenterende, grænsende til det syrede og uforståelige. Det er tekster med modstand, det kræver en indsats af læseren. Men det er besværet værd, fordi novellerne indeholder godt med skært litterært kød. Der er meget at tænke over, meget at tale om. Velegnet som læsning i forbindelse med fx undervisning i faget dansk, men nok ikke teenagerens første valg som lystlæsning i fritiden

 

Sammenligning

Jesper Wung-Sung har skrevet mange tekster for unge, og er især kendt for sine novellesamlinger, fx debuten To ryk og en aflevering om mænd i alle aldre eller Trælår om opvækst og ungdom.

 

Samlet konklusion

Novellesamling med sigte på folkeskolens ældste elever. Groteske, morsomme og overraskende historier om teenagere. Frisk i sproget, og godt med skært litterært kød på indholdet.

 

Lektør: Morten Halskov Jensen

 

Til start på siden